Att växa med flow!

”Skriv, skriv, bara skriv på!”, rådde en av mina handledare mig för några år sedan när jag hävdade att jag inte alls kan få ur mig något som jag är nöjd med.

Men nu känns det plötsligt annorlunda, som om korken lossnat ur den berömda ketchupflaskan Äntligen är det som att allt jag skriver kommer bara från mig, (och frankly varifrån skulle det annars komma, kan man undra. Svaret på den frågan behöver ett eget inlägg). Det är förstås så att jag  nu bättre förstår värdet av att bara flöda på med orden; öppna dammluckorna och låta bokstäverna forsa ner på pappret. En alldeles underbar insikt och känsla!

Men det har som sagt inte alltid varit så. Förr lyssnade jag in krav hos andra hur jag skulle formulera mig och vad texten skulle handla om. Allt för att det skulle vara korrekt och bli rätt och riktigt. Gu’ förbjude om det blev fel och jag riskerade att få negativ kritik för någon udda formulering. Jag skrev nästan ingenting, och om det kom ner några ord på pappersarket gömde jag dem snabbt. Det var mitt sätt att skydda det ömtåliga kreativa som börjat spira inom mig, och det var vad jag behövde göra då.

Nu tror jag att jag förstår vad andra menar när de använder ordet Flow, att fritt öppna upp för det som vill komma ur mig och in i min berättelse. Att acceptera och njuta av att min text alltid blir unik då det är jag som håller i pennan. Nu känner jag hur jag växer med flow!

Vad behöver du för att hitta ditt flow!
Bild 2015-08-28 kl. 13.02