Vilken utmaning väljer ditt hjärta? Ring 070-522 00 22!

Vilken utmaning väljer ditt hjärta?

Vår mest glädjefyllda och mest rätta väg är inte alltid den enklaste vägen. Hjärtat visar oss vägen till det som skänker oss mest tillfredsställelse, innerst inne, även om färden dit är kantad av utmaningar.

Det är givetvis lättast att följa den enkla vägen, den väg som innebär minst ansträngning, minsta motståndets väg. Vi kan önska att omvärlden ska förändra sig på ett för oss gynnsamt sätt, men det är ju bara en önskedröm, ingen hållbar utvecklingsstrategi. Vi kommer bara vidare i våra liv genom friktionen i motståndet. Då rör vi oss framåt.

Bambi på den hala isen, där ingen friktion finns, halkar omkring och kommer ingenstans, blir förvirrad och till slut ledsen. Precis så fungerar vi människor, inget motstånd – ingen utveckling. Stagnation betyder i många fall att människan blir nedstämd eller deprimerad.

Vi behöver utmana oss själva för att utvecklas. Motståndet i utmaningen kräver att vi tar i, att vi ger ifrån oss energi, för att gå framåt. Vi genererar energi, samtidigt utvecklas vi. När vi ger så får vi tillbaka. Drivkraften till arbetet får vi genom lusten, passionen och glädjen som bor i våra hjärtan. Så uppmuntrar hjärtat oss att arbeta mot det som är mest meningsfullt för oss.
Hjärtats vägval är inte den enklaste vägen.
Vilken utmaning väljer ditt hjärta?

skivstång